Buiksloterham: duurzaam wonen en werken

Amsterdam - 1 maart 2022

Aan het Tolhuiskanaal gelegen aan het IJ in Amsterdam realiseert Bouwdam de complete nieuwbouw van twee appartementen. Deze appartementen maken deel uit van het bekende plan Buiksloterham. Dit gebied verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken.

Duurzaam is de sleutel

Deze appartementen worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Amsterdam-Noord en worden dus gasloos opgeleverd. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van zonnepanelen. De gevelbekleding bestaand uit aluminium plaatmateriaal. De balkons worden aan de binnenzijde afgewerkt met houten bekleding. Deze bekleding vergrijst met de jaren en is onderhoudsarm. De aluminium gevelbekleding in combinatie met de houten gevelbekleding geeft een strak uiterlijk aan de appartementen.

Buiksloterham - Bouwdam bouwbedrijf Volendam

De vorderingen

Buiksloterham ligt aan de Noordelijke IJoever, tussen Overhoeks en de NDSM-werf. Het gebied aan de noordelijke IJ-oever is dan ook een van de meest veelbelovende gebieden in Amsterdam om te bouwen. De derde verdiepingsvloer is inmiddels gestort en spoedig wordt het staal geplaatst. Vervolgens komen ook de breedplaatvloeren van het dak. Bouwdam zal na het waterdicht maken van de woning starten met de afbouw.